Bir IŞİD'linin Avrupa'dan Suriye'ye yolculuğu ne kadar kolay...

Aranan bir IŞİD'linin Avrupa'dan Suriye'ye nasıl yolculuk yaptığı ortaya çıktı. Bu IŞİD'li aranmasına rağmen, kolaylıkla "yetkilileri" atlatabiliyor.

Dış Haberler

Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) büyüyüp güçlenmesinde büyük rol oynayan ülkeler, yalnızca Körfez monarşileri ve Türkiye değil.

Daily Mail gazetesi, ünlü "Cihatçı John" ile birlikte Britanya'dan Suriye'ye giden bir başka IŞİD'linin yolculuğa dair açıklamalarını haberleştirdi.

İkili, Britanya'dan 30 bin sterlinle bir kamyonun arkasında ayrılırken, Belçika'da uçağa biniyor.

Yunanistan'a ulaşan cihatçılar, daha sonra Türkiye'ye giden bir bota biniyorlar. Daha sonra, Türkiye sınırından geçerek Suriye'de savaşa katılıyorlar.

Geçen sene bir hava saldırısında öldürülen Cihatçı John'un (Muhammed Emvazi) yanındaki cihatçının Somali kökenli Londralı İbrahim Magag olduğu tahmin ediliyor.

Magag, bu hikayeyi IŞİD'in dergisi Dar'ül İslam'da anlatıyor. Magag, yolculuk sırasında ikisinin de isminin arananlar listesinde olduğuna dikkat çekiyor.

İngiliz polisinin Belçikalı mevkidaşlarıyla istihbarat paylaşmadığına emin olan ikili, Belçika'dan Arnavutluk'a uçakla gidiyor. Belçikalı yetkililer, ikilinin pasaportlarına bakmasına rağmen onları durdurmuyor.