Beyaz Saray: Takma ad kullanarak yürütmeyi hedef alan yazar araştırılmalı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, New York Times'ta takma ad kullanarak Beyaz Saray'dan 'kulis bilgileri' paylaşan ve kendini 'kıdemli bir yetkili' olarak tanıtan yazar hakkında açıklamada bulundu, 'yürütme gücünü zayıflatmaya teşebbüs' gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'nı yazarın gerçek kimliğini soruşturmaya çağırdı.

Dış Haberler

New York Times'ta ABD Başkanı Donald Trump'a karşı yazılan takma adla kaleme alınan yazı, medyada yankı bulmaya devam ediyor. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, bugün yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı’nı takma ad kullanan ve kendini "kıdemli bir yetkili" olarak sunan yazarın gerçek kimliğini "yürütme gücünü zayıflatmaya teşebbüs" gerekçesiyle soruşturmaya çağırdı.

'NYT BU ÜST DÜZEY YETKİLİYİ TANIYOR'

Beyaz Saray içerisinde takma ad kullanan yazarın bulunması için bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini açıklamayan Sanders, New York Times’ın bu kişinin kimliğini bildiğini belirtti. Sanders, Trump yanlısı senatör Rand Paul tarafından önerilen yalan makinesi iddialarını da yalanladı.

Müstear isimle yazılan söz konusu New York Times makalesi, Trump'ın akıl sağlığının güvenilmez olduğu, bu sebeple Trump'ın kabinesinin ABD Başkanı'nı görevden almayı değerlendirdiğini iddia ediyordu. 

BENZER İDDİALARI YAZAN KİTABI HEDEF ALDI

"Açıkçası, korkak bir anonim yazarın basında bu kadar ilgi çekmesi üzücü ve acıklı" ifadelerini kullanan Sanders, gazeteci Bob Woodward’ın Trump hakkında yazdığı yeni kitabını hedef aldı. Woodward’ın güvenilirliğini sorgulayan Beyaz Saray Sözcüsü, kitapta ABD Savunma Bakanı James Mattis ve Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly hakkında anlatılanları "iddialı" olarak tanımladı. Kitapta yer alan "inanılmaz derecede pervasız iddialara" zaman ayırmamayı öneren Sanders, kitaptaki iddiaları araştırmak için "10 dolara bilgilerin doğruluğunu kontrol edecek birilerini bulmayı" tavsiye etti.

Bob Woodward, "Korku" isimli kitabında kimi yetkililerin ABD Başkanı Donald Trump’ı "aptal" olarak nitelediğini ve Başkanın görevden alınmasını tartıştıklarını öne sürmüştü.