Beşar Esad'dan Putin'e başsağlığı telgrafı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, düşürülen Rus askeri uçağında yaşamını yitiren askerler için Putin'e bir başsağlığı telgrafı gönderdi. Esad mesajında 'sözkonusu talihsiz olay daima en kirli araçları kullanan İsrail’in kibir ve arbedesi sonucunda meydana gelmiştir' dedi.

Haber Merkezi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Akdeniz’de düşen Rus askeri uçağında yaşamını yitiren askerlerle başsağlığı mesajı gönderdi. Telgrafla ilettiği mesajında Esad, olayın İsrail’in kibir ve arbedesi sonucu meydana geldiğini söyledi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre telgrafta şu ifadelere yer verildi:

"Kendim ve halkım adına size ve Rusya halkına, Suriye’de terörle mücadelede Rusya Askeri Kuvvetlerindeki arkadaşlarıyla birlikte asil görevlerini yaptıkları sırada, İl-20 tipi Rus askeri uçağının Akdeniz’de düşmesi olayında şehit düşen kahraman askerlerle ilgili en derin taziyelerimi iletirim.

Söz konusu esef verici talihsiz olay, her zamanki aşağılık amaçlarını gerçekleştirmek ve bölgemizdeki çirkef emellerini gerçekleştirmek için, daima en kirli araçları kullanan İsrail’in kibir ve arbedesi sonucunda meydana gelmiştir.

Bu trajik olayların sizleri ve bizleri, en sonuncusu İl-20 uçağı şehitlerinin bulunduğu kahraman askerlerinizle askerlerimizin kanlarının birbiriyle karıştığı terörle mücadele etmemizi engellemeyeceğinden kesinlikle eminiz."

Esad, telgrafın sonunda "Başkan Putin, kahraman kurbanların aileleri ve dost Rusya halkına en derin taziye dileklerini" sundu.