Beşar Esad'dan Deyrezzor direnişçilerine: Tarih, kendini feda eden yoldaşlarınızı yazacak

Beşar Esad, 3 senedir kuşatma altında bulunan ve Rakka'dan gelen ordu birlikleriyle birleşen Deyrezzor'daki askerlere yönelik bir mesaj yayımlayarak, direnişi kutladı.

Dış Haberler

Suriye ordusunun 3 senedir kuşatma altında bulunan Deyrezzor'a ulaşması ve IŞİD kuşatmasını kırması büyük yankı uyandırdı.

SANA'da yer alan habere göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Deyrezzor'da IŞİD'e direnen askerler ve komutanları Refik Şuheda, Hassan Muhammed ve İssam Zahreddin'i tebrik etti.

Komutanlara "Sözünüzü tuttunuz ve gelecek nesillere örnek oldunuz" diyen Esad, IŞİD'i dünya üzerindeki "en güçlü terör örgütlerinden birisi" olarak nitelendirdi.

"Siz, sayınız az olmasına rağmen, silahsız yurttaşları korumak ve sözünüzü tutmak için en kıymetlilerinizden vazgeçtiniz" diyen Esad, "Tarih, kendilerini feda eden ve anavatan aşkına şehit olan yoldaşlarınızı yazacak" ifadelerini kullandı.

Esad, komutanlara da seslenerek, Deyrezzor kentinin tamamen kurtarılacağını, ülkenin de her karışının "terörden arındırılacağını" söyledi.