Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu'ndan 'gerçek İslam bu değil' şikayeti

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu örgütünden Ayşe Demir, "erkek eşini yatağa çağırdığında, kadın da itiraz edip uyuduğunda melekler onu lanetler" diye vaaz veren Mısırlı imamdan şikayetçi oldu.

 Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu örgütünden Ayşe Demir, Berlin'in Neukölln semtindeki bir camide vaaz veren Mısırlı imam Abdülmuaz el-Eila hakkında suç duyurusunda bulundu. "Bir kadın, eşiyle cinsel ilişkiyi reddemez. Bir erkek eşini yatağa çağırdığında, kadın da itiraz edip uyuduğunda melekler onu lanetler” dşyen imamın ifadelerinin tecavüzle sonuçlanabileceğini söyleyen Demir, bu sözlerin kışkırtıcı, küçük düşürücü ve suça teşvik olduğunu belirtti.

Şikâyetine rağmen ülke ülke gezen vaizin Alman mahkemesi önünde hesap vermesini beklemediğini belirteren Demir, el-Eila'nın sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini de sözlerine ekledi. Demir, şikayetinin sebebini, “Sağcı popülistlerin Almanya’da barışçıl bir şekilde yaşayan Müslümanlara karşı argüman sahibi olmalarını engellemek için” olarak açıkladı.