Belçika, depresyon hastasının ötenazi talebini onayladı

Belçikalı doktorlar, depresyon tanısı olan 24 yaşındaki kadının ötenazi talebini onayladı.

Belçika'da yerel bir gazetede yayınlanan bir habere göre, Laura isimli 24 yaşındaki genç kadın, çocukluğundan beri depresyon nedeniyle acı çektiğini ve artık yaşamını sürdürmek istemediğini ifade etti.

21 yaşından itibaren bir psikiyatri merkezinde tedavi gören Laura, talebini dillendirirken "Yaşam, bana göre değil" dedi. Ölümün kendisi için bir seçenek olmaktan çıktığını, dayanabileceği bir yaşamı onun da istediğini ancak ne yaparsa yapsın baş etmekte başarılı olamadığını belirten genç kadın, ötenazi olabilecek.

Çocukluk yıllarının depresyonu üzerinde etkisi olsa da istikrarlı bir ailede büyüdüğünü söyleyen Laura'nın ötenazi tarihi henüz kararlaştırılmadı. Ancak doktorların onayının ardından, aynı yaş aralığındaki gençlerin "ölüm" taleplerinde bir artış olabileceğinden endişe ediliyor.

Ötenazi Belçika'da 2002 yılında yasal hale geldi. Her yıl yaklaşık 1400 ötenazinin gerçekleştirildiği ülkede, 2013 yılında ötenazi talebinin 1800'lü rakamlara ulaşması üzerine hükümet hasta çocukları da kapsayan bir yasal değişikliğe gitmişti.