Bavyera'da CSU'ya destek azalıyor: 'Omurga' tehlikede

CSU'lu Bavyera Eyalet Başkanı Markus Söder, Almanya'nın CSU'ya ihtiyacı olduğunu belirtti. Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan partilerden biri olan CSU'nun gelecek seçimlerde 12 puan civarında oy kaybetmesi bekleniyor. Seçmenlerin CSU'nun göçmen politikalarına muhalefette etkisiz kaldığını düşündüğü ve ırkçı AfD'ye yönelimlerin arttığı ifade ediliyor.

Dış Haberler

Anketlere göre büyük oy kaybı yaşayan ve tarihinin en başarısız seçimlerden birine girmesi beklenen Hristiyan Sosyal Birliği'nin (CSU) üyesi Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Almanya'nın ihtiyacının bir siyasi merkez, dayanak ve pusula olduğunu belirtti.

Oktoberfest'te Financial Times'ın sorularını yanıtlayan Söder, “Bizim doğru yolu gösterecek, omurgamızı oluşturacak bir partiye ihtiyacımız var. Bavyera Almanya'nın, CSU da Bavyera'nın omurgasını oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

CSU, ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) ile birlikte göçmen karşıtı söylemleriyle öne çıkarken, CSU'nun koalisyon hükümetinin içinde olmasının ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e “kenardan muhalefet” göstermesinin AfD'ye olan desteğin artmasına neden olduğu ifade ediliyor.

12 PUAN OY KAYBI

Son anketler, CSU'nun 2013 seçimlerinden bu yana 12 puan oy kaybı yaşadığını gösteriyor. Mevcut anket verilerine göre CSU'nun Yeşiller'le koalisyon oluşturmak zorunda kalma ihtimalinden bahsediliyor.

Göçmen karşıtı ifadelerini sürdüren Söder, “Uzatılan barış eline şiddetle karşılık veren suçlulara herhangi bir sempatim yok. Böyle insanların ülkemizde dayanışma bekleme hakkı yok. Evlerine dönmeliler” yorumunda bulundu.

BAVYERA SINIRINA 3 BİN 500 EK POLİS KUVVETİ

Söder, seçim vaadi olarak Bavyera sınırına göç akışını kontrol edecek 3 bin 500 polisin görevlendirileceğini belirtti.

AfD hakkında açıklamalarda bulunan Söder, partinin “gizli bir gündeme” sahip olmasını ve neo-Nazilerle beraber yürüyüş gerçekleştirmesini eleştirdi.

CSU Genel Sekreteri Markus Blume ise seçimlere ilişkin umutlu konuşarak, “İnsanlar mitinglerimize akın ediyor ve Söder'e muazzam bir destek gösteriyor. İnsanların temel dileği bu devletin birliğinin sağlanması, bunu başaracak olan da CSU” açıklamasını yaptı.

Financial Times'a konuşan seçmenler ise CSU'nun eski siyasi etkisini yitirdiğini düşündüklerini ifade ettiler.