Başbakan hangi takımı tuttuğunu unuttu

Koyu bir Aston Villa taraftarı olduğunu öne süren İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün katıldığı bir etkinlikte West Ham’ı tuttuğunu söyledi.

Dış Haberler

David Cameron 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için Croyton’da seçim konuşması yaptı. Konuşmasında ülkesinin “çok kültürlülüğü” ile övünen Muhafazakar Parti lideri, “Biz, pek çok kimliğin bir arada yaşayabilmesinin en parlak örneğiyiz” dedi.

“Örneği” örnekle açmak isteyen Cameron sözlerini, “Aynı anda hem Manchester United’ı, hem Windies’i (kriket takımı) hem de İngiltere milli takımını tutabilirsiniz. Elbette ben West Ham’ı tutmanızı dilerim” diye sürdürdü.

‘BANA BİR ŞEYLER OLUYOR’

Daha önce futbol taraftarlığı üzerinden prim yapmaya çalışan Cameron, koyu bir Aston Villa taraftarı olduğunu iddia etmişti. Bugünkü konuşmasından sonra yaptığı gafın farkına varan Muhafazakar Parti lideri duruma, “Bana da Natalie Bennett’in ‘akıl uçması’ dediği şeyden olmuş olmalı. Ben Villa taraftarıyım... Bana bu sabah bir şeyler oldu sanırım... Ama seçim turundayken böyle şeyler olur” diye “açıklama” getirdi.

Cameron’un sözünü ettiği Yeşiller Partisi milletvekili Natalie Bennett, Şubat ayında katıldığı bir radyo programında partisinin konut politikasını anlatması gerekirken 4 dakika boyunca sorulan hiçbir soruya yanıt verememiş, bir süre sonra öksürmeye başlayarak, “çok fena nezle olduğunu” iddia etmişti.