Barzani ve Obama IŞİD'e karşı ABD yardımıyla ilgili görüştü

ABD Başkanı Barack Obama ve Mesud Barzani, IŞİD'e karşı ABD'nin vereceği destek ve Irak'ta yapılabilecek işbirliğiyle ilgili görüştü.

Dış Haberler

ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Görüşmenin IŞİD'e karşı ABD'nin vereceği destekle ve Irak'ta yapılabilecek işbirliğiyle ilgili olduğu söylenirken, Obama ve Biden'ın Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğu da söyleniyor.

Rûdaw'a konuşan Kürt yetkililer, görüşmenin ABD'nin Irak ve Kürdistan'ın geleceğine dair görüşlerini anlamak açısından önemli olduğunu söylerken, Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne desteğin süreceği de aktarıldı.

Obama'nın görüşmenin yalnızca ilk yarım saatinde bulunduğu söylenirken, Biden'ın Obama ayrıldıktan sonra bir saat daha Barzani ile konuştuğu belirtiliyor.

Kürt yetkililer görüşmenin beklenenden uzun sürdüğünü belirtirken, ABD gezisi süren Barzani'nin, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve ABD Dışişleri'nden yetkili isimlerle de görüşeceği söyleniyor.