Barzani, Ruhani’yi ziyaret etti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Ruhani görüşmede IKBY'nin, Irak’ın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bölge ülkelerinde istikrar ve güvenliğin olumsuz yönde etkilenmesine izin vermemeliyiz. İstikrar, güvenlik ve kalkınma için en önemli etkenlerden biridir. Bölge ülkelerinin istikrar ve güvenliğinin hiçbir bahane ile olumsuz yönde etkilenmesine izin verilmemeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani bazı güçlerin bölgenin istikrar ve güvenliğine zarar vermeye çalıştığını söyleyerek, "Şüphesiz bölge dışında bulunan güçler, bölge halkı için endişe duymuyor ve kaygılanmıyor. Bu şimdiye kadar böyleydi ve bundan sonra da böyle olacak. Bölge dışındaki güçler bir tek kendi çıkarlarını düşünüyor" şeklinde konuştu.

Ruhani başta Irak Kürtleri olmak üzere tüm bölge milletlerinin anayasa ve ülkelerin toprak bütünlüğü çerçevesinde kendi yasal haklarını takip etmeleri gerektiğini vurguladı.