Bangkok katliamının ikinci şüphelisi de yakalandı

Tayland'ın başkentindeki bombalı saldırı ile ilgili ikinci şüpheli de Kamboçya sınırında yakalandı. "Şüpheli" olarak fotoğrafları yayımlanan kadın ise, 3 aydır Türkiye'de bulunduğunu ve fotoğrafını televizyonda görünce "şok olduğunu" açıkladı.

Dış Haberler

Bangkok Başbakanı Prayuth Chan-ocha, 17 Ağustos'taki Hindu tapınağına bombalı saldırı ile ilgili olarak ikinci şüpheliyi de yakaladıklarını açıkladı.

Yabancı uyruklu şüphelinin, Kamboçya sınırındaki Sa Kaeo eyaletinde yakalandığı belirtiliyor.

Başbakan, yakalanan şüphelinin "ana şüpheli" olduğunu ve sorgusunun başladığını duyurdu.

Öte yandan, polis tarafından bombalamanın şüphelilerinden olduğu gerekçesiyle fotoğrafları basına verilen 26 yaşındaki Wanna Suansan, kendisinin konuyla alakası olmadığını söyledi.

The New York Times'a konuşan, Wanna'nın ailesinin yaşadığı köyün muhtarı Ibrahim Komkham, Suansan'ın Haziran'dan beri Türkiye'de bulunduğunu bve medyada fotoğraflarını görünce "şok olduğunu" aktardı.

Komkham, Wanna'nın suçsuzluğunu kanıtlamak için Tayland'a dönmek istediğini söyledi. Wanna, geri dönüş masraflarının karşılanması halinde istenen yerde ve zamanda teslim olacağını belirtti.

Wanna'nın telefonunun izini süren AFP, ilgili telefonu aradığında karşısına çıkan kadının Kayseri'de yaşayan bir yabancı olduğunu, ancak kadının uyruğunu söylemediğini aktardı.

Kayseri, Türkiye'nin Çin'den kaçan Uygurları yerleştirdiği başta gelen il olarak biliniyor.

Wanna'nın, Tayland'ın güneyindeki Phang Nga eyaletinde yaşayan ve Tayca konuşan bir Müslüman olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Taylan polisi bugün 3 Türk vatandaşı hakkında daha yakalama kararı çıkarttı.