Baltimore’daki patlama boşuna değil

25 yaşındaki siyah bir gencin 19 Nisan’da polis tarafından öldürüldüğü Baltimore dün gece patladı. Kentte olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Patlamanın arka planında ise dehşet verici bir eşitsizlik tablosu var.

Dış Haberler

Washington Post muhabiri Christopher Ingraham Twitter’dan, 19 Nisan’da öldürülen Freddie Gray’in yaşadığı Sandtown-Winchester/Harlem Park bölgesine ilişkin bazı istatistikler paylaştı.

Adalet Politikası Enstitüsü ve Cezaevi Politikaları İnisiyatifi tarafından Şubat ayında hazırlanan bir rapordan alınan veriler, dün gece başlayan isyanın arka planındaki eşitsizliğe ilişkin çok şey anlatıyor.

YÜZDE 51,8 İŞSİZLİK

Siyah Amerikalıların çoğunlukta olduğu, polis tarafından öldürülen Freddie Gray’in de yaşadığı bölgede 2008-2012 arasında 16-64 yaş arası nüfusun ortalama işsizlik oranı yüzde 51,8. Aynı dönemde sosyal yardım alan ailelerin oranı yüzde 25, medyan yıllık hanehalkı geliri ise 24 bin 6 dolar. Aynı dönemde Baltimore kentinde medyan hanehalkı yıllık geliri ise 43 bin dolar.

Bölgede şiddet içerikli suç olaylarının görülme sıklığı bin kişide 23, kent ortalaması ise bin kişide 14,1. Bölgedeki evleri yüzde 33,1’i terk edilmiş veya boş. Bölge halkının ortalama yaşam beklentisi ise 68,8 yıl.