Baltimore’da polisin bir siyah ABD’liyi daha vurduğu iddia ediliyor

Freddie Gray adlı siyah gencin polis tarafından öldürülmesi sonrasında isyan çıkan Baltimore’da bir siyah ABD vatandaşının daha bugün polis tarafından vurulduğu iddia ediliyor. Baltimore Polisi ise iddiayı yalanladı.

Dış Haberler

Baltimore’da Freddie Gray’in polis tarafından öldürülmesini protesto eylemlerin yoğunlaştığı Pennsylvania ve North bulvarlarının kesiştiği noktada bir siyah ABD’linin daha vurulduğu iddia ediliyor.

Bugün vurulduğu iddia edilen kişinin kimliği ve olayın nasıl gerçekleştiği konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ancak vurulan kişinin silahlı olduğu ve polis tarafından gözaltına alınmak istendiği sırada kaçmaya çalıştığı belirtiliyor. Fox News muhabiri, polisin kaçan gencin arkasından bir el ateş ettiğini bildirdi.

Gencin sağlık durumu konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Bölgede toplanmaya başlayanlara polis biber gazı spreyi ile müdahale ediyor. Polis olay yerinin etrafını çevirmiş durumda.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda, söz konusu kişinin polis tarafından sırtından vurulduğu, ardından da kelepçelendiği iddia edildi.

'GENCİN HERHANGİ BİR SALDIRISI YOKTU'

Olay sırasında arabasıyla olay yerinde olan Fox News muhabiri Mike Tobin, vurulan kişinin genç olduğunu belirtti. Tobin olay anıyla ilgili şunları anlattı: "Mesaim için canlı çekim yapmaya hazırlanıyordum. Arabamda oturmuş bir sonraki canlı çekim için notlarımı alırken, adam tam bizim önümüzden koşmaya başladı. Gencin arkasına döndüğünü ya da saldırgan diye nitelenebilecek herhangi bir hareket yaptığını görmedim, ama polis memurunun silahını çektiğini gördük ve bir el silah sesi duyduk."

POLİSTEN YALANLAMA

Baltimore polisi ise Pennsylvania ve North bulvarları kesişiminde bir kişinin vurulduğu iddiasını yalanladı. Polis, Twitter'dan yaptığı açıklamada "North ve Pennsylvania bulvarlarının kesişim noktasında birinin vurulduğu haberleri doğru değildir. Polis memurları, söz konusu yerde tabanca taşıyan bir adamı tutuklamıştır" denildi.

FOX NEWS ÖZÜR DİLEDİ

Polisin yalanlamasının ardından Fox News haber spikeri Shepard Smith canlı yayında, "Muhabirimiz Mike Tobin, ekibimizin geri kalanı ve Fox News adına, yapılan hatadan ötürü çok üzgün olduğumu ve hatayı hızlı bir şekilde düzeltebildiğimiz için memnun olduğumu belirtmek isterim" dedi.