Bağdat'ta seri patlamalar: 40 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre en az 40 ölü ve yüzlerce yaralı var.

Iraklı yetkililer, kamusal alanları hedef alan seri bombalama olaylarında en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Associated Press muhabiri Samir N. Yakub, kentte görev yapan sağlık görevlilerinin isimlerini vermeden yaşananları doğruladığını belirtti. Yakub, yetkililere konuyla ilgili açıklama yasağı getirildiğini belirtti.

Yakub'un haberine göre, Bağdat'taki en büyük patlama, bomba yüklü bir aracın Habibya'da Şiilerin yoğun olarak yaşadığı bir mahalledeki araba satıcısına girmesi neticesinde gerçekleşti.  Bomba yüklü aracın mağazaya girmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybederken 26 kişi yaralandı. Polislerin koruma altına aldığı bölgede, 11 aracın yandığı, mahallenin de siyah bir dumanın altında kaldığı belirtiliyor.

Bu patlamadan önce kentin güneydoğusunda Şii yerleşimi durumunnda olan Yeni Bağdat bölgesindeki bir alışveriş caddesinde gerçekleşen patlamada 9 kişi yaralanırken 4 kişi yaşamını yitirdi. Bir diğer patlama, Bağdat'ın güneydoğusundaki yer alan Amil mahallesindeki kalabalık bir pazar yerinde gerçekleşti. Bu saldırıda, polisin verdiği bilgiye göre, 13 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi ise yaralandı. Bir diğer patlama da Dora mahalllesindeki pazarda gerçekleşti. Patlama sonucu alışveriş yapan 3 kişi hayatını kaybederken, yakınlardaki bir kafede patlayan diğer bomba sonucunda da 3 kişi hayatını kaybetti. 

Sünni savaşçıların kontrol noktalarından olan Sahva'da yol kenarına bırakılan bir bombanın patlaması sonucu ise iki kişi hayatını kaybetti. 

Hekimler yaralanmaları doğrularken, konu hakkında beyanat yasağı olduğu için detaylı açıklama yapmıyorlar.