BAE: Katar'ı Körfez İşbirliği Teşkilatı'ndan atmayı tartışıyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar'ı toplumsal olarak da izole edeceklerini söylerken, Körfez İşbirliği Teşkilatı'ndan çıkartmayı da tartıştıklarını kaydetti.

Dış Haberler

Katar ile diğer Körfez ülkeleri arasındaki kriz sürüyor.

BBC'den Frank Gardner'e konuşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hükümet Sözcüsü ve Moskova Büyükelçisi Ömer Gobaş, Katar'ın gönderdikleri mesajlara "olumlu yaklaşmadığını" savundu.

Gobaş, nihai olarak, "basitçe Katar'dan ayrılacaklarını" söyledi. Gobaş, Katar'ı Körfez İşbirliği Teşkilatı'ndan (KİT) atmayı tartıştıklarını, ama bunu hemen yapmayacaklarını belirtti.

Katar'a karşı askeri gerginliği artırmayacaklarını söyleyen Gobaş, "Bunlar akrabalar ve dostlar. Onların bizim altımızı oymak isteyen bir liderliği var. Katar'la tüm ilişkilerimizi keseceğiz, ekonomik, siyasi ve hatta toplumsal bağları - uçuş yasaklarının bir sonucu olarak" dedi.

3 Temmuz'daki mühletten sonra ne olacağını söyleyen Gobaş, bu tarihte Katar'ın talepleri yerine getirmemesi durumunda, Doha'yı tekrar Körfez ve Arap "ocağına" döndürmekle ilgilenmeyeceklerini belirtti.

BAE'li yetkili, Katar'ın uzun bir süredir "İran'ın ve Sünni aşırılıkçı grupların kollarında olduğunu" ileri sürdü.