Avrupa ve ABD'den Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklamalar

Avrupa ülkeleri ve ABD, Ankara'da yaşanan saldırının ardından açıklamalar geldi.

Ankara'da yaşanan patlamanın ardından, Avrupa ülkeleri ve ABD'den saldırıya ilişkin kınama mesajları geldi.

ALMANYA BAŞBAKANI VE DIŞİŞLERİ BAKANI 
Merkel, yaptığı yazılı açıklamada Ankara'daki saldırıyı dehşet içinde öğrendiğini, hükümet olarak bunu şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de Ankara'daki saldırıyı haberinin kendisini sarstığını ifade etti.  Saldırı ile ilgili henüz ayrıntıların bilinmediğini belirten Steinmeier, saldırıyı "korkakça şiddet olayı" olarak niteledi. Steinmeier, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirirken, yaralılara da "acil şifa" dileğinde bulundu. 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama yaparak, "Samimi başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz" dedi. Patlamaya ilişkin haberleri takip ettiklerini belirten Toner, saldırıyı henüz üstlenen bulunmadığını gördüklerini kaydetti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin de patlama sırasında olay yerinde Amerikan vatandaşı bulunup bulunmadığını tespit etmeye çalıştığı bilgisini veren Toner, vatandaşlarına her türlü konsolosluk desteğini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Toner, "Büyükelçiliğimiz ayrıca Amerikan vatandaşları için acil uyarı yayımlayarak bölgeden uzak durmaları ve gelişmeler hakkında haberleri takip etmeleri çağrısında bulundu" ifadesini kullandı.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI HAMMOND
İngiltere, Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadığını bildirdi.  İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırısının kurbanlarıyla birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemini kınamaktadır" diye yazdı. 

FRANSA'DAN KINAMA
Fransa Cumhurbaşkanlığı, Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı. Elysee Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın korkunç saldırıyı kınadığı belirtildi. Açıklamada, Fransa'nın Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu da ifade edildi. Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınarken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınların baş sağlığı dileğinde bulundu.