Avrupa Sürgünler Meclisi kongre topluyor

Avrupa Sürgünler Meclisi, 13 Mayıs’ta 4’üncü olağan kongresini yapacak.

Çalışmalarını 5 yıldır Köln merkezli olarak sürdüren Avrupa Sürgünler Meclisi, 13 Mayıs’ta 4’üncü olağan kongresini yapacak.

Avrupa Sürgünler Meclisi Yürütme Kurulu adına yayımlanan bir açıklamada, Türkiye’deki diktatoryal baskılara dikkat çekilerek buna karşı ortak mücadele edilmesi çağrısında bulunuldu. Meclis bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

“Siyasal iktidarın diktatoryal baskılarının bedensel ve düşünsel olarak önümüze dikildiği yaşamsal riskler nedeniyle terk etmek zorunda kaldığımız ülke topraklarımızda, sürgünlüğe neden olan zorluklar her geçen gün biraz daha artmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti uyruklu özgürlük sevdalısı binlerce politik aktivist; ‘barış’ diye haykıran akademisyen, ‘gerçek’ diye koşturan gazeteci, ‘halkların kardeşliği’ isteyen büyük insanlık o topraklarda yaşamsal tehlikelerle karşı karşıyadır. Ve belli ki ülkemizden Avrupa topraklarına doğru akmakta olan bu süreç giderek artarak, bir süre daha devam edecektir.

Avrupa Sürgünler Meclisi olarak bizler biliyoruz ki, insanlığın binlerce yıllık özgürlük ve demokrasi mücadelesinin kazanımıyla elde edilmiş olan evrensel hukukun kazandığı hak ve özgürlükler, ayrımsız olarak bütün insanlık için ve bütün insanlık tarafından birlikte savunulmalı, korunmalıdır. Çünkü tarih yüz yıl önceki sürgünlüğe itiraz etmemenin yarattığı tarajik sonuçları yüz yıl sonrasında da olsa toplumların önüne koymaktadır.

O halde bugün yaşamak zorunda bırakıldığımız topraklarda da geç kalmadan sürgünlüğü oluşturan nedenlere yönelik demokratik içerik ve biçimlerde ortak bir mücadeleyi yükseltmek gerekir.

Kongremiz katkılarınızla güçlenerek, emeği kutsal bilen barış, özgürlük ve demokrasi istemlerini yükselterek hem terk etmek zorunda kaldığımız ülke topraklarında hem de bugün üzerinde yaşamak durumunda kaldığımız göç topraklarında demokratik hakların kazanımı ve korunması çabalarında, fiilen ya da ileteceğiniz mesajlarınızla yanımızda olmanız dileğiyle, sizlerle buluşmayı ve dayanışmayı onur olarak tanımlayacağız.”

Kongre’nin Köln’deki “TÜDAY, Melchiorstrasse 3” adresinde 13 Mayıs Cumartesi saat 12.00’de yapılacağı belirtilen açıklamayla ilgili ayrıntılı bilgiler “http://avrupasurgunleri.com” adresinden alınabiliyor.