Arnavutluk'daki düşük katılımlı seçimde en çok oyu iktidardaki parti aldı

Arnavutluk'ta seçime katılım yüzde 48,6 oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre iktidardaki Sosyalist Parti adayı Edi Rama yüzde 45'in üzerinde oy oranına ulaştı.

Tevfik Taş

Pazar günü sandık başına giden Arnavutluk'da resmi olmayan sonuçlara göre iktidardaki Sosyalist Parti adayı Edi Rama'nın yüzde 45'in üzerinde oy oranına ulaştığı bildirildi.

Dışişleri eski bakanı ve Demokrat Parti  adayı Lulzin Basha'nın ikinci sırada yüzde 33 civarı oy oranıına ulaştığı kaydediliyor.

SEÇİME KATILIM ORANI YÜZDE 48,6'DA KALDI

Seçime katılma oranının yüzde 48,6 gibi çok düşük bir seviyede kaldığı seçimlerde, Avrupa Birliği'ne üye olmayı programlarının en başına yazan iki partinin kolalisyon hükümeti kurma ihtimalinden söz ediliyor.

Seçime katılma oranının beklenenin çok altında olmasında, ''şeker bayramı'' ve ''havanın çok sıcak olması'' gerekçeleri ileri sürülüyor.

Alman ARD kanalının ''Tagesschau'' programının Arnavutluk'daki özel haber kanalı ''Ora News''e dayanarak verdiği habere göre, seçim sonuçları kamuoyu araştırmalarındaki verilerle uyumlu görünüyor.

Avrupa'nın ''en yoksul ülkesi'' olarak nitelenen Arnavutluk, 2014'de  Avrupa Birliği üyesi olmak için başvuruda bulundu. Ülkenin en büyük sorunlarının başında  rüşvet, uyuşturucu ticareti ve yüksek işsizlik oranı olduğu sıralanıyor.


https://www.tagesschau.de/ausland/albanien-wahl-101.html