Arap hackerlar 'klasik' yöntemlerle İsrail'i hacklemiş

"Çöl Şahinleri" isimli Arap hacker grubunun İsrail ordusunun bilgisayar sistemlerini klasik yöntemlerle hacklediği ortaya çıktı.

Dış Haberler

Reuters'in haberine göre İsrail'e ait askeri bilgisayar ağları Çöl Şahinleri isimli Arap hacker grubu tarafından hacklenmiş. Hackerların Poison Ivy (Zehirli Sarmaşık) isimli bir truva atı kullandığı belirtilirken, bunun özel geliştirilmiş bir yazılım olmadığı, kolayca edinilebileceği söylendi.

Hackerların kullandığı yöntemlerinse mail yoluyla son askeri teknoloji haberlerini yollamak, "İsrail Savunma Güçleri Kızları" (IDF Girls) videoları yollamak gibi klasik yöntemler olduğu, bu bağlantılar yoluyla bilgisayarlara sızılarak antivirüslerin aşıldığı belirtildi. 

İsrail savunma bakanlığı sözcüsü olaydan habersiz olduklarını söylerken, olayı ortaya çıkartan Blue Coat isimli güvenlik şirketi, olayla ilgili daha detaylı bulguları olduğunu, bunları da yayımlayacaklarını bildirdi. Yapılan gizlilik anlaşmaları gereği olayın çapı açıklanmazken, hayati verilerin çalınıp çalınmadığı da bilinmiyor.

Geçtiğimiz aylarda da İsrailli güvenlik şirketleri Lübnanlı bir hacker grubunun 3 yıl içerisinde 10 ülkeye casus yazılımlar yerleştirdiğini açıklamıştı, bölgede gerginlikler sürerken benzer siber saldırıların da süreceği düşünülüyor.