Apple'a 506 milyon dolar ceza

Apple, iPhone telefonlarda kullanılan işlemci teknolojisinin Wisconsin - Madison Üniversitesi tarafından alınan patent haklarını ihlâl ettiği gerekçesiyle 506 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Apple, Wisconsin- Madison Üniversitesi'nin patent tescil kolunun sahip olduğu bir patente ait hakları ihlâl ettiği gerekçesiyle Madison Bölge Mahkemesi tarafından 506 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Söz konusu bedel jüri tarafından belirlenen zararın iki mislinden fazla.

Yargıç William Conley, 2015 Ekim ayında Wisconsin Öğrenci Araştırma Birliği (WARF)'nin jüri kararıyla kazandığı ve 234 milyon dolar almaya hak kazandığı karara ek olarak 272 milyon dolarlık bir bedel daha ekledi.

Conley, tarafından yapılan açıklamada Apple'ın bilgisayar işlemci teknolojisiyle ilgili patent ihlâline 2016 yılının aralık ayına dek devam ettiği ve bunun faizleriyle birlikte ek zararlar oluşturduğuna vurgu yaptı.

Apple ise Conley'nin bu kararına itiraz etti. Apple sözcüleri tarafından bir açıklama yapılmasa da bölge mahkemesi kayıtları Apple'ın süreci başlattığını gösteriyor.