Apple ve Boeing ABD ordusuna ‘giyilebilir teknoloji’ üretecek

Pentagon, ABD askerlerinin üzerlerine giyebileceği esneklikte elektronik sistemler geliştirilmesi için aralarında Boeing ve Apple’ın da olduğu özel şirketlerle çalışacak.

Dış Haberler

ABD Savunma Bakanı Ash Carter dün, ABD askerlerinin üzerlerine giyebilecekleri kadar esnek elektronik sistemler geliştirilmesine yönelik araştırma ve geliştirme programı için 75 milyon dolar bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Carter, esnek teknolojilerle ilgili çalışmanın Obama yönetimi tarafından kurdurulan ve 162 şirket, üniversite ve grubun dahil olduğu FlexTech Alliance tarafından finanse edildiğini kaydetti. Söz konusu konsorsiyum içinde Apple, Boeing, Advantest Akron Polimer Sistemleri gibi şirketlerin yanı sıra Harvard Üniversitesi gibi üniversiteler de yer alıyor.

Konsorsiyumun “esnek hibrid elektronik” adı verilen ve uçaklara ya da başka platformlara uygun şekilde esnetilebilen teknolojiler üzerinde çalışacağı belirtildi.

NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nde konuşan ABD Savunma Bakanı, konsorsiyumun ABD Hava Kuvvetleri tarafından yönetileceğini kaydetti. Araştırma enstitüsü için hükümet bütçesinden beş yıl içerisinde 171 milyon dolar aktarılacak.