Amerikan futbolu oyuncusundan ABD marşına protesto

ABD'de Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick ülkede siyahların baskı görmesini gerekçe göstererek maçtan önce ulusal marş okunurken ayağa kalkmadı. Kaepernick'e sosyal medyadan tepki yağsa da takımı destek verdi.

Dış Haberler

San Francisco 49ers takımı oyuncusu Kaepernick, cuma akşamı Green Bay Packers ile yaptığı gösteri maçı öncesi ulusal marşı protesto etti.

Sputnik'in haberine göre ayağa kalkmadığı için eleştirilerin hedefi olan Kaepernick, "Siyahlara ve beyaz olmayan insanlara baskı kuran bir ülkenin bayrağı altında saygı duruşunda bulunmayacağım" dedi.

​San Fransisco 49ers da maçın ardından yaptığı açıklamada oyuncularına destek verdiklerini belirterek, "Oyuncularımızın saygı duruşuna katılıp katılmamaları kendi kişisel tercihleridir" vurgusu yaptı.

'CHICAGO POLİSİ 5 GÜNDE BİR ATEŞ AÇTI'

Bu arada Xinhua haber ajansı, Chicago polisi 2010-2015 yılları arasında 92 kişiyi öldürdüğünü, 170 kişiyi de yaraladığını aktardı. Chicago Tribune tarafından 2010-2015 yılları arasında yaşanan tüm olayların incelenmesi sonucu yayınlanan veriye göre ortalama bir Chicago polisi bir vatandaşa 5 günde bir ateş açtı.