Almanya'dan ABD'ye uyarı: Avrupa yaptırımların hedefinde olmamalı

ABD Temsilciler Meclisi'nde, dün yapılan oylamada, Rusya, İran ve KDHC'ye yönelik yaptırımların arttırılmasına yönelik tasarı kabul edildi. Tasarı üzerine, Almanya, ABD'yi uyardı, "Rusya'ya yaptırımlar endüstriyel politika aracı haline gelmemeli" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi'nde, dün yapılan oylamada, 419 'Evet'e karşı 3 'Hayır' oyuyla Rusya, İran ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) yönelik yaptırımların arttırılmasına yönelik tasarı kabul edildi. 

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Alman Dışişleri Sözcüsü Martin Schaefer, tasarıya tepki göstererek, "Bu tasarı, sadece Alman endüstrisi için endişe verici değil. Rusya'ya yaptırımlar, ABD'nin çıkarlarını teşvik eden bir endüstriyel politika aracı haline gelmemeli" dedi. 

Almanya Sanayi ve Ticaret Odası Uluslararası komitesinin başkanı Volker Treier, yeni tasarı ile Alman şirketlerin doğalgaz boru hattı projelerinde Rusya ile birlikte çalışmasını engelleyeceğini belirterek, "Bazı insanlar ABD'nin özellikle ABD'li petrol ve doğalgaz şirketleri konusunda kendi ekonomik çıkarlarını gözettiği hissine kapılabilir" dedi.