Almanya Genelkurmay Başkanı: 1200 asker gönderiyoruz

Almanya Genelkurmay Başkanı Volker Wienker Suriye'de IŞİD ile savaşacak Federal Ordu güçlerinin 4 ile 6 arası Tornado tipi keşif uçağı, bir fırkateyn, bir yakıt ikmal uçağı ve 1200 civarı asker olacağını açıkladı.

Bild am Sonntag gazetesine açıklamada bulunan Genelkurmay Başkanı Wienker, Tornado keşif uçaklarının konuşlandırılacağı yer konusunda, ''Bu konuya ilişkin Türkiye ve Ürdün'lü yetkililer ile temas halindeyiz. İncirlik ve Amman konusunda görüşmeler sürüyor'' diye konuştu.

'HEDEF TESBİTİ İLE HEDEFİ VURMAK ARASINDA FARK YOK'
Volker Wienker, Ferderal Ordu güçlerinin yalnızca keşif ve istihbarat amaçlı olarak konuşlanacaklarını iddia ederek, ''Yalnızca gerekli olanı yapacağız. Koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı savaşta yeterince silahı var. Eksik olan yalnızca keşif faaliyetidir'' diye konuştu.

Almanya'daki koalisyon hükümetinin sosyal demokrat bileşeni Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD'nin askeri konulardaki  uzmanı Rainer Arnold geçen hafta yaptığı açıklamada, ''hedef tesbitinde bulunmak ile hedefi vurmak arasında etik açıdan büyük bir fark bulunmadığı''nı söylemişti.

REEL SOSYALİZM SONRASI YURT DIŞINA EN BÜYÜK ASKER SEVKİYATI
Reel sosyalizmin yenilgisinden sonra ilk kez 1992'de ülke dışına asker gönderen Alman ordusu, faklı ülkelerde halen yaklaşık 5000 askeri bulunduruyor. Alman ordusu bu yeni 1200 kişilik askeri personeli ile bugüne kadar en fazla askeri gücünü yurt dışına sevk etmiş olacak.