Almanya: Avrupa'ya gönderilecek sığınmacılar Türkiye'de belirlensin

Almanya İçişleri Bakanı de Maiziere, Türkiye, Yunanistan ve İtalya'da Avrupa'ya gelmesine izin verilecek göçmenlerin belirleneceği özel kamplar kurulmasını önerdi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Euronews'e mülakat veren Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ''Avrupa'ya kimin gelip kimin gelemeyeceğinin Türkiye'de belirleneceği geniş göçmen kampları kurulması için Avrupa fonlarını kullanmamız gerekebilir'' dedi.

Türkiye'nin Suriye sınırından gelen mültecileri kabul etmesini 'önemli bir iş' olarak niteleyen de Maiziere şunları söyledi: ''Ancak İzmir'de Avrupa'ya gelmeyi bekleyen binlerce insan var. Avrupa'ya kimin gelip kimin gelemeyeceğinin belirleneceği kampı buraya kurabiliriz.''

Bu sebeple Türkiye ile yoğun görüşmelere gereksinim olduğunu ifade eden de Maiziere Avrupa Konseyi'nin İtalya ve Yunanistan'da da sığınma başvurularının değerlendirileceği benzer noktalar kurulmasına karar verildiğini de ekledi.

ONLARCA GÖÇMENE HÂLÂ ULAŞILAMIYOR
Öte yandan Libya açıklarında önceki gece batan ve en az 200 kaçak göçmenin ölümüne yol açan faciada 111 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kızılhaç'tan yapılan açıklamada, hâlâ onlarla kişinin kayıp olduğu, 198 kişinin de kurtarıldığı belirtildi.

BM EYLÜLDE ÖZEL TOPLANACAK
Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da 30 Eylül'de AB'nin karşı karşıya olduğu göçmen krizini görüşmek üzere özel bir toplantı talep etti.