Alman seçimlerinde 'kara liste'li AKP'li ajan korkusu

Alman seçimleri öncesi AKP "ajanlarının" semt ve mahallelerde "kara listeler" hazırladığı öne sürülüyor.

Dış Haberler

Almanya'da 24 Eylül genel seçimlerine kısa bir süre kala, AKP'nin yarattığı korku iklimi giderek etkisini arttırıyor.

Süddeutsche Zeitung'dan Jens Schneider'in aktardığına göre, Erdoğan'ın ''Türkiye düşmanları'' olarak nitelediği parti seçmenleri üzerinde baskı artıyor.

'KARA LİSTELİ SEMT BASKISI'

AKP'ye çalışan ajanların ''kara liste''ler oluşturup, istihbarat faaliyetinde bulundukları ifade edilen haberde, seçmen üzerinde ''semt baskısı''nın gözle görülür evreye ulaştığı belirtiliyor.

Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı Berlin Kreuzberg bölgesinde Türk Berlin Birliği (TTB) adlı derneğin öncülüğünde örgütlenen aday tanıtımı toplantısında alışılmışın dışında düşük katılımın olması kuşku ve kaygıları arttırdığı ifade ediliyor.

TTB sözcüsü Ayşe Demir, ''Tiyatrom'' salonunda gerçekleşirilen seçim tanıtım programına katılımın korku kaynaklı olduğunu söyledi. İki saat boyunca adayların Türkiye ile ilgili konuşmaktan özellikle kaçındıklarını ve Erdoğan'ın adının bir kez dahi anılmadığına dikkat çekti.

Sosyal demokrat SPD  adayı Cansel Kızıltepe, ''Pek çok insan için korkunun söz konusu olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

Yeşiller Partisi adayı Canan Bayran ise, ''Büyük bir ürkeklik var. İnsanlar Türkiye'deki aileleri ve malları için kaygılı'' diye konuştu.

SPD milletvekili Eva Högl ise Süddeutsche Zeitung'a yaptığı açıklamada, ''Durum çok gergin, kaygılıyım. Tartışmak mümkün değil. Uzlaşma olanağı mümkün değil'' ifadesinde bulundu.

İlgili haberde Süddetsche Zeitung, Erdoğan'ın tehditinin genel seçimlerde etkili olabileceği uyarısında bulundu.