Alman polisi ağır silahlarla donatılacak

Fedaral İçişleri Konferansı'nda konuşan Reinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewetz, Alman polisinin ağır silahlarla donatılmasını istedi.

Die Welt gazetesinin haberine göre, bundan sonra Almanya sokaklarında orduya ait ağır silahlar görülebilecek. Fedaral İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin de onayladığı proje için, Anayasa'daki mevcut sınırlamalarının revize edilip, anti-terör yasaları kapsamında ''yenilenmesi'' öngörülüyor.

Die Welt gazetesi ile yapılan röportajda Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) Reinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewetz daha da ileri giderek, ''en az üç ay kalması koşulu ile'' ön dinlemelerin yasallaşması gerektiğini savundu. ''Demokrasimiz kendisini savunabilmelidir'' söylemini yineleyen Lewetz, konuşmasını  Paris'deki Charlie Hebdo saldırısı ile gerekçelendirerek şu talepte bulundu: ''Polisimiz için daha fazla kurşun geçirmeyen yelek, zırhlı araç ve ağır silahların sağlanması gerekiyor''.

'SİLAH EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI'

Yeni bir terörist tipinin ortaya çıktığını ileri süren bakan, terörle mücadele konusunda yasal anlamda daha fazla önlemin alınması gerektiğini belirterek, ''Bizim silah eşitliğini sağlamamız gerekiyor'' ifadesinde bulundu. Alman ordusuna ait ''Eagle IV'' tipi zırhlı araçların kullanımının Almanya sokaklarında kullanımının Fedaral  İçiçleri Konferansı'nda somut olarak talep edildiği de verilen bilgiler arasında.

Bu konferans ile Alman ordusuna ait ağır silahların ülke içinde kullanıma açılmanın ön koşullarını olgunlaştırmaya dönük önlemler silsilesinin, ''terör tehlikesi'' kavramlaştırması üzerinden meşrulaştırılmaya hız verildiği gözden kaçmıyor.