Alman ordusunda 'aşırı sağ' terör zanlısı

Alman ordusunda üsteğmen olarak görev yapan 28 yaşındaki asker, ''terör zanlısı'' olarak göz altına alındı.

Dış Haberler

Alman ordusunda üsteğmen olarak görev yapan 28 yaşındaki bir asker, ''terör zanlısı'' olarak göz altına alındı.

Suriyeli sığınmacı olark 2016 Ocak ayında Giessen kentinde sığınma başvursunda bulunan Franco A'nın, Arapça yerine Fransızca başvuruda bulunduğu açıklandı.

Die Welt gazetesinin haberine göre, sözü geçen askerin ''aşırı sağ'' görüşlü olduğu ve saldırı planladığı belirtiliyor. 

Acemi birliğiniden sonra Fransa'nın İlkirch kentindeki askeri üsse yerleştirilen askerin, Fransızca'yı burada öğrendiği sanılıyor. 

HAVALİMANINDA SİLAHLA YAKALANDI, PARMAK İZİ ALINIP SERBEST KALDI

Viyana Schwechat Havalimanı'nda 7,65 çapındaki tabanca ile geçmek isteyen Franco A.'nın, havalimanı denetim görevlilerince fark edildiği, parmak izi alındıktan sonra ise göz altına alınmadan serbest bırakıldığı tespit edildi.

Parmak izine bu yolla ulaşılan Alman askerinin, ''Suriyeli sığınmacı'' olarak aynı parmak izinden bir başka kimliğine ulaşıldığı belirtiliyor. Die Welt'in haberinin Alman askeri istihbarat örgütü MAD tarafından da doğrulandığı açıklandı.

Federal Savcı Nadja Niensen yaptığı basın açıklamasında, ''Askerin parmak izi alındıktan sonra niçin salıverildiği hâlâ açıklanmış değil'' diye konuştu.

Bavyera'nın Zindorf kentinde Suriyeli sığınmacı olarak kayıt altına alınan Franco A.'nın sığınma talebini  anadille yapma zorunluluğuna rağmen Fransızca yapmasına olanak verilmesi de dikkat çeken ayrıntılardan birisi.

İKİNCİ BİR KİŞİ DAHA VAR

Die Welt'deki haberde, üsteğmen Franco A.'nın mail üzerinden iletişim kurduğu 24 yaşındaki bir Alman öğrencinin evinde yapılan aramada da ''silah ve aşırı sağ'' dökümanlara ulaşıldığı kaydedildi.

Almanya, Avusturya ve Fransa'da 16 ayrı noktada gerçekleştirilen operasyonda, 90 güvenlik elemanın katıldığı bildirildi.