Alman istihbarat servisinde Chemnitz depremi: Tepedeki isim görevden alındı

Almanya'da neo-nazizm ile mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan İç İstihbarat Servisi Başkanı Hans-Georg Maassen görevinden alındı.

Dış Haberler

Almanya'da neo-nazizm ile mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen görevinden alındı.

Maassen, geçtiğimiz ay Chemnitz kentinde neo-nazi grupların göçmenlere dönük saldırıları sonrasında eleştirilerin hedefi olmuştu. Saldırılarda Iraklı bir sığınmacı bıçakla ağır yaralanmış, saldırgan grup halkın müdahalesiyle püskürtülmüştü.

Maassen'in Chemnitz'deki ırkçı saldırılar sırasında çekilen çarpıcı bir videoyu "bilinçli dezenformasyon" olarak adlandırması bardağı taşıran son damla oldu.

Başbakan Angela Merkel, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) baskısına dayanamayarak Maassen'i görevden aldı.

Maassen, Chemnitz olayları öncesinde de SPD'liler tarafından siyasete müdahale ettiği ve aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin liderleriyle sık sık görüşme yaptığı için eleştiriliyordu.