AKP yanlısı Fransızca sayfadan ihbarcılık çağrısı

La Renaissance Turque adlı Fransızca yayın yapan AKP yanlısı sayfadan ‘terörist temizliği’ çağrısı yapıldı.

Dış Haberler

Facebook’ta Fransızca olarak yayın yapan AKP destekçisi ‘Türk yeniden dirilişi’ (La Renaissance Turque) adlı sayfa, takipçilerini Fransa’daki PKK sempatizanlarını siber ihbarla bildirmeye çağırırken, ihbar edilen kişilerin Türk vatandaşlığından çıkarılacağını iddia ediyor.  

Sayfa geçtiğimiz hafta sonu  Paris’te  düzenlenen AKP yanlısı İslamcı Halep mitinginden canlı olarak görüntüler paylaşmıştı.

Facebook’ta 30 binin üstünde takipçisi olan ‘Türk yeniden dirilişi’, Fransızca olarak yeni-Osmanlıcı sembol ve mesajlarla Türk-İslamcı bir çizgide yayın yapıyor.

Sayfada, bir taraftan İran ve Rusya karşıtı paylaşımlar yapılırken, öte yandan Rusya'yı öven yazılar da çıkabiliyor.

Sayfa Fransa’daki milliyetçi muhafazakar Türkiyelilere hitap ederken Türk milliyetçisi ve İslamcı motifler birlikte kullanılıyor. Sayfanın AKP ve Erdoğan yandaşlığıyla birlikte, Milli Görüş de dahil olmak üzere çeşitli İslamcı grupların çağrılarını paylaşması dikkat çekerken, ülkücülerin sembolleri, asker resimleri de sıkça kullanıyor.

Sayfa PKK’yle ilişkili olduğunu iddia ettiği kişilerin profillerini ve Fransa’da çekilmiş resimleri yayınlanarak onları hedef gösteriyor. Bu kişilerin Türk vatandaşlığından çıkarılacağını iddia eden sayfa, onların Fransa’daki Türk konsolosluklarına ihbar edilmesi için çağrıda bulunuyor.

Sayfa geçtiğimiz Cuma günü  Kayseri’de gerçekleşen bombalı saldırıdan sonra HDP il ve ilçe merkezlerine yapılan saldırıları olumlarken, sayfa Kayseri’de HDP il binasına yapılan saldırıların HDP’yi ‘hak yoluna’ getirdiği yazıyor.