AGİT: Türk hükümeti usulsüzlük araştırması için işbirliği yapmaya yanaşmıyor

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Link, referandumla ilgili usulsüzlük iddialarının araştırılmasında Türkiye'nin işbirliğine yanaşmamasını eleştirdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 16 Nisan referandumuyla ilgili usulsüzlük iddialarının araştırılmasında işbirliğine yanaşmadığı gerekçesiyle Türkiye'yi eleştirdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Georg Link Alman medyasına yaptığı açıklamada, ‘işbirliğinden maalesef söz edilemeyeceğini' belirtti.

Michael Georg Link "YSK'nın yanlış ya da mühürsüz oyları geçerli sayma kararının Türk yasalarına aykırı olduğu sabittir” dedi. AGİT baş gözlemcisi Ankara'nın ‘AGİT gözlemcilerinin peşin hükümlü oldukları’ şeklindeki suçlamasını ise geri çevirdi.

Oylamanın teknik bakımdan düzgün geçtiğini belirten AGİT yetkilisi, kampanya sırasında ise milli ve uluslararası standartlara uyulmadığını dile getirdi ve Hayır diyen kesimin dezavantaja uğratıldığını ve basın özgürlüğünün kısıtlanmış olmasının da ciddi bir problem doğurduğunu ifade etti.