Afganistan'da seçim günü bilançosu: 193 saldırı, 36 ölü

Taliban'ın artan kontrolü ve baskısı altında bugün sandığa gidilen Afganistan'da gün içerisnde gerçekleşen 193 saldırıda en az 36 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Dış Haberler

Bugün parlamento seçimlerinin yapıldığı Afganistan’da başkent Kabil başta olmak üzere düzenlenen toplam 193 saldırıda en az 36 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. Seçim merkezleri ve seçim güvenliğini sağlayanlara bombalı saldırı ve intihar girişimleri olarak gerçekleşen saldırıların “çoğunluğunun” da engellendiği açıklandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin 27’sinin sivil vatandaşlar olduğu belirtilirken, yaralı sayısı 126 olarak duyuruldu.

BİR SALDIRIDA 10 ÖLÜ

Bugün, oy verme işleminin sürdüğü saatlerde başkent Kabil’de seçim merkezine düzenlenen sadece bir saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Son aylarda artan saldırılarının ardından seçimlere boykot çağrısı yapan Taliban’ın seçim günü saldırılar düzenlemesinde endişe ediliyordu. Yedi binden fazla seçim merkezinin kurulduğu ülkede bu noktaların 2 bin 311’inde güvenlik sorunları nedeniyle oylama yapılamayacağı açıklandı.