ABD'nin Kore Yarımadası'ndaki donanmasında askerler huzursuz

ABD'nin Kore Yarımadası'ndaki bir savaş gemisinde askerlerin morallerinin bozuk olduğu iddia ediliyor.

Dış Haberler

ABD'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) yönelik tehditleri sürerken, Amerikan ordusunun durumuna ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Navy Times'ta (NT) yer alan habere göre, KDHC'yi gözlemlemek için bölgedeki bulunan USS Shiloh savaş gemisinin tayfasında moral bozukluğu hâkim.

NT'ye konuşan gemi personeli, USS Shiloh'un "yüzen bir gemi" olduğunu savunurken, işlerinden ve gemiden nefret ettiklerini kaydettiler.

"Morali bozuk" bir denizci, "Kuzey Kore'den gelen bir füzeyi asla düşürmememiz için dua ediyorum, çünkü bu bizim yetersizliğimizi gösterecek" diyor.

Gemideki depresif ve intihara meyilli tayfanın yaşadıkları koşulları bildirmeye "gemiden ayrılmalarına izin verilmeyeceği" gerekçesiyle anlatmaya korktukları da gelen bilgiler arasında.

Çalışanlar fazla çalıştırıldıklarını ve kimin gemiden ilk kaçıp gideceğine yönelik bir yarış var gibi hissettiklerini söylüyorlar.

USS Shiloh, Amerikan Donanmasının 7. Filo'suna bağlı. Gemi tayfası Ağustos 2015 ile Ağustos 2017 arasında üç kez ankete tabi tutulmuş.