ABD'nin BM büyükelçisi, ABD işgallerini savundu

ABD'nin BM Büyükelçisi Samantha Power, ABD'nin Suriye ve Libya'ya yaptığı askeri müdahaleleri savundu. Power, Suriye'de IŞİD'e saldırılarının, Esad'ı devirmek için yolu temizlediğini iddia etti.

Dış Haberler

Defense One Zirvesi'nde konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Samantha Power, ülkesinin işgal politikalarını savundu.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ve El Kaide kolu Nusra Cephesi'ne yönelik saldırılarını değerlendiren Power, bombardımanlar sayesinde "ılımlı" muhaliflerin Beşar Esad yönetimi ile mücadelesine yardım ettiklerini iddia etti.

ABD yardımının, iki cephede savaşan muhalifleri rahatlatacağını söyleyen Power, "ılımlıların" kendilerini "rejim"e karşı koruyabileceklerini belirtti.

"Kafa kesenler ve zorla din değiştirenler ile varil bombacıları ve kimyasal silahçılar arasında seçim yapmak zorunda değiliz" diyen büyükelçi, Obama yönetiminin yaptığı diğer askeri müdahaleleri de savundu.

Power, Libya'da Muammer Kaddafi'yi deviren müdahaleyle ilgili olarak, "'Ah, bakın, işte işgal bunu yaptı' sözlerinden gına geldi" dedi. 

NATO destekli İslamcı çete isyanının ardından Libya bir türlü dikiş tutmamasına rağmen, Power'ın bu sözleri şaşkınlığa neden oldu. Power'ın Libya müdahalesinin arkasındaki karar verici ekibin içerisinde yer aldığı biliniyor.