ABD'lileri Bingazi'de Kaddafi yanlısı istihbaratçılar kurtarmış!

2012 yılında ABD'nin Bingazi'deki temsilciliğine saldırı sırasında, ABD'lileri Kaddafi'ye bağlı Libya Askeri İstihbaratı mensuplarının kurtardığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD'de başkan adayı Hillary Clinton'ın en büyük işgal girişimi olarak görülen Libya'daki faaliyetlerine ilişkin yeni bulgular ortaya çıkıyor.

NBC News'den Anfrea Mitchell, Alex Moe ve Abigail Williams'ın haberine göre, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi senatörler, 11 Eylül 2012'de Bingazi'de düzenlenen saldırı hakkında yeni bir rapor yayımladı.

Raporda, ABD'nin saldırıya askeri karşılığına ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın neden yerleşkede yalnızca 2 koruma ile bulunduğuna ilişkin bilgiler yer alıyor.

800 sayfalık raporun NBC'nin ele geçirdiği 175 sayfalık kısmında, ABD'nin o andaki müttefiklerinin kim olduğunu tamamen yanlış anladığı anlatılıyor.

Cumhuriyetçilerin raporuna göre, saldırıdan kurtarılan 35 kişilik ABD'li ekibi, ABD'nin o dönem müttefik kabul ettiği Kaddafi karşıtı milisler tarafından değil, bilakis Kaddafi'ye bağşı Libya Askeri İstihbaratı tarafından kurtarılmış.

Raporda, "ABD'nin devrilmelerine yardım ettiği kimseler, o gece ABD'lilerin yardımına koşan Libyalılardı" deniyor.

Rapor, saldırıdan sonra Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı arasında yaşanan çelişkileri de gösteriyor.