ABD'li üst düzey yetkililer, IŞİD hakkındaki istihbaratı gizlemekle suçlanıyor

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD hakkındaki istihbaratı saptırmak ve bulguları saklamakla suçlanıyor.

Temmuz ayında, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) istihbarat analistlerinden bir grup, IŞİD'le mücadelede gerçekten başarılı olabilecek bir çalışmayı olumsuz etkileme iddiasıyla, üslerini istihbarat raporlarının seçimi konusundaki tavrı nedeniyle suçladı. Bu şikayetler nedeniyle Pentagon, müfettişler aracılığıyla bir soruşturma başlattı.

Daily Beast'in haberine göre soruşturmanın akabininde; CENTCOM, Orgeneral Steven Grove ve onun sivil yardımcısı Gregory Ryckman gibi kıdemli istihbarat yetkilileri, ellerinde bulunan bir dizi e-mail ve belgeyi ortadan kaldırmakla suçlanıyor. ABD'li bir yetkili, geçtiğimiz yaz başlayan soruşturmanın CENTCOM bilgisayarlarından kaybolan belegeler nedeniyle tıkandığını bildiriyor.

KANSER, CENTCOM'U ELE GEÇİRDİ

Gizli kalması kaydıyla konuşan 3 kaynak, CENTCOM'un zehirli bir iklimi olduğunu ve "kanser"in üst düzey yetkilileri ele geçirdiğini iddia ediyor.

Müfettişlerin, Grove ve Ryckman'ın belgeleri yok etmesi iddiaları hakkında çalışma yürütüp yürütmediği bilinmiyor. 

Yetkililerin yaptığı açıklamada; "Soruşturma, herhangi bir sahtecilik, bozulma, gecikme, bastırma, ya da istihbarat bilgilerinde yanlış değişiklik olup olmadığı hakkında. Uygun süreç, prosedür, ya da istihbarat analizi konusunda iç kontrollerde herhangi bir sapma veya herhangi bir suiistimal ihtimali üzerindeki kişisel sorumluluklar değerlendirilecek" dendi.