ABD’li silah üreticisinden ‘Müslüman düşmanı’ tüfek!

Florida merkezli bir silah üreticisi, üzerinde İncil’den alınan sözler yazılı bir makineli tüfek üretti. Şirket, tüfeğe “Crusader” (“Haçlı”) adını verdi.

Dış Haberler

Florida merkezli Spike adlı bir silah üreticisi, üzerinde İncil’den ayet yazılı bir taktik saldırı silahı üretti. AR-15 tipi tüfek, şirket tarafından “Crusader” (“Haçlı”) diye adlandırıldı.

Üzerinde “144. Mezmur: Ellerimle vuruşmayı, parmaklarımla savaşmayı öğreten kayam Rabbe övgüler olsun” yazan tüfek, 1.395 dolar fiyat ve ömür boyu kullanım garantisiyle satışa sunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, eski bir Deniz Komandosu olan şirket sözcüsü Orlando Sentinel, “mütedeyyin hiçbir Müslümanın bu silahı eline almaya cesaret edemeyeceğini” savundu. Sentinel, “Hiç düşünmeksizin, Müslüman bir terörist eline aldığında tepesine yıldırım düşmesine neden olacak böyle bir silaha sahip olmak isterim” dedi.

Temmuz ayında da silah satış mağazasını “Müslümanlardan arındırılmış bölge” olarak ilan eden Spike, ABD’li bazı Müslüman cemaatleri tarafından dava edilmişti.