ABD'li öğrencilerden 'yaşam hakkı' yürüyüşü

ABD'de öğrenciler 24 Mart'ta "Hayatlarımız İçin Yürüyüş" kampanyası ile yürüyüş başlatıyor.

Geçen hafta ABD’nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentinde Marjory Stoneman Douglas lisesinde yapılan silahlı saldırı sonucu 17 kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralanmıştı. Gerçekleşen olayın ardından öğrenciler 24 Mart'ta "Hayatlarımız İçin Yürüyüş" kampanyası ile yürüyüş kararı aldı.

Yürüyüş, başta başkent Washington olmak üzere ABD’nin birçok kentinde düzenlenecek. Öğrenciler, ülkede silah satışlarının daha çok denetlenmesi ve silah satışını destekleyen NRA’dan (Ulusal Silah Derneği) bağış kabul etmemeleri konusunda politikacılara çağrıda bulunacak.

Gerçekleştirilen silahlı saldırıdan kurtulan öğrenci  Cameron Kasky, yürüyüşle birlikte  amaçlarının yaşam hakları için politikacıları uyarmak ve silahlı şiddeti önleme ve sonlandırmalarını sağlayacak yasal düzenlemeler yapmalarını istemek olduğunu belirtti. Kasky, "Her bir kentte öğrenciler kendi yaşam haklarını haykırmak için sokaklara çıkacak. Bu Demokratlar yada Cumhuriyetçiler ile ilgili bir yürüyüş değil, bu yetişkinlerle ilgili bir yürüyüş. Bizi unuttuklarını anımsatacağız. Artık bizle yada bize karşı olduklarını anlama zamanı" dedi.

Geçen hafta Florida eyaletinde yapılan silahlı saldırıda 19 yaşındaki Nikolas Cruz AR 15 tipi yarı otomatik silahla  17 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.