ABD'li görevliler Güney Sudan'da saldırıya uğradı: ABD sessizliğini koruyor

1 ay önce Güney Sudan'da ABD'li yardım görevlileri Sudan askerleri tarafından gasp ve istismara maruz kalmıştı. ABD ise yaşanan olaylara tepki vermekten kaçındı.

Dış Haberler

ABD yardımının yıllık 1 milyar doları geçtiği Güney Sudan'da, ABD'li yardım görevlilerinin Güney Sudan askerleri tarafından dayak, gasp, tehdit ve istismara maruz kaldığı belirtildi.

Cuba'daki ABD elçiliğinin durumdan haberdarken, yaşananları durduramadı. ABD yönetimiyse İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Associated Press konuyu gündeme getirmeden önce tepki vermekten kaçındı.

The Daily Beast'in haberine göre, ABD'nin yapılan haberlere verdiği tepkiyse, yaşananları "yeni öğrenmiş" gibi davranmak oldu.

ABD'nin Güney Sudan'ın Sudan'dan ayrılmasında büyük rolü olduğu bilinirken, Güney Sudan ordusunun en büyük destekçisinin de ABD olduğu söyleniyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Güney Sudan'da yaşanan yoğun çatışmaların ardından silah ambargosu çağrıları yaparken, ABD ise meseleyi çözmesi için Birleşmiş Milletler'e işaret etmekle yetiniyor.