ABD'li gazeteci: Rus büyükelçisine yapılan suikast terörizm değil, Putin'in savaş suçlarının cezası

New York Daily News'de yer alan bir yazıda, Rusya'nın büyükelçisine yapılan suikast desteklenerek, suikastin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaş suçlarının cezası" olduğu öne sürülüyor.

Dış Haberler

New York Daily News'de yazan Gersh Kuntzman, Rusya Büyükelçisi Andrei Karlov'a yapılan suikastin "şok edici olduğunu ancak şaşırtıcı olmadığını" söylüyor.

Karlov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'deki adamı" olarak, "katil bir diktatörün savaş suçlarının yüzü" olduğunu, Karlov'un "bebeklerin öldürülmesi, kentlerin bütün olarak yıkılması, Suriyeli deli Beşar Esad'a yüz binlerce kişiyi öldürdüğü seferinde yardım edilmesi ve Birleşmiş Milletler yardım görevlilerine saldırı emirlerinin verilmesi" gibi politikaların "vücut bulmuş hali" olduğunu öne sürüyor.

'AYLAR ÖNCE GERÇEKLEŞMEDİĞİNE ŞAŞIRIYORUM'

Suikaste desteğini duyuran Kuntzman, Karlov için "gözyaşı dökmediğini" belirterek, "bu cinayetin aylar önce gerçekleşmediğine şaşırıyorum" diyor.

Karlov'un öldürülmesini, 1938 yılında Nazi Almanyası'nın Fransa Büyükelçisi Ernst vom Rath'ın Yahudi bir öğrenci tarafından öldürülmesine benzeten ABD'li yazar, Adolf Hitler ile Vladimir Putin arasında benzerlik kurmaya çalışıyor.Kuntzman, Nazi Büyükelçisi Rath'ın "masum bir kurban olmadığını" çünkü, Hitler'in Yahudilere yaptıklarını desteklediğini söyleyerek, Karlov için de "Vladimir Putin'in ordusunda bir askerdi ve ölümü de öyle oldu" diyor.

'TARİH ONU AKLAYACAK'

Olayın "terör saldırısı" olmadığını savunan ABD'li yazar, "dikkatinizi çekerim, onun katili de bir askerdi- bir terörist değildi" diyor.

Gersh Kuntzman, tarihin Nazi büyükelçisine suikast düzenleyen Yahudi öğrenciyi akladığı gibi, Karlov'un katilini de aklayacağını öne sürüyor.