ABD'li anarşist yayınevi AK Press: Yazarımız faşistmiş, özür dileriz

ABD'li anarşist yayınevi AK Press yazarlarından Michael Schmidt'in anarşist harekete sızmaya çalışan gizli bir faşist olduğunu üzülerek açıkladı.

Dış Haberler

ABD'de bir anarşist kolektife ait olan AK Press şimdiye kadar iki kitabını bastığı ve üçüncü bir kitabını yayına hazırladığı sürekli yazarlarından Michael Schmidt'in kolektif içinde gizli faaliyet yürüten bir faşist olduğunu kamuoyuna duyurdu. AK Press şöyle bir açıklama yaptı: 

Kötü ve üzücü haberlerimiz var... 

Altı ay kadar önce yazarlarımızdan biri olan Michael Schmidt hakkında gizli bir faşist olduğuna dair rahatsız edici dedikodular duymaya başladık. Kısa süre sonra, bir diğer yazarımız Alexander Reid Ross bize konu hakkında somut deliller sundu. Kendisine bir kaç hafta süresince konuyu daha derinlemesine araştırması için yardım ettik ve ardından kendisini başka bir yazarla iletişime geçirdik. Geçtiğimiz aylarda, Michael Schmidt'in anarşist harekete sızmaya çalışan bir beyaz ırkçısı olduğuna dair bizce şüphe götürmez kanıtlar edindik ve topladık. 

Alexander kısa süre içinde konuyu detaylı şekilde ele alan bir makale yayımlayacak, fakat artık biz bu bilgiyi kendimize saklamak istemiyoruz. Biz her daim kapitalizmi, devleti ve hiyerarşik sosyal ilişkileri ortadan kaldırmaya çalışan enternasyonalist hareket olarak anarşizmin tarihinden güç aldık. Bu ilişkiler, kuşkusuz ki, ırkçılığı ve beyaz üstünlüğüne dayanan ideolojileri de içine alıyor. Bizler faşislerin ve onlara sempatiyle yaklaşanların kararlı düşmanlarıyız. Anarşist hareket onların hastalıklı inançlarına müsamaha göstermeyecektir. İçimizde saklandıkları farkedildiklerinde, saklandıkları delikten bulunup çıkarılmaları gerekiyor. 

Schmidt'in basıma hazırlanan kitabını iptal ettik. Şimdiye kadar bastığımız ve baskısı tükenmiş iki kitabını da yeniden basmama kararı aldık. Hikayenin tümü için bizi takip edin. 

Dayanışmayla,

AK Press Kolektifi

Pek çok dile çevrilmiş Kara Alev: Anarşizmin ve Sendikalizmin Devrimci Sınıf Politikası isimli kitabın yazarlarından biri olan Michael Schmidt, anarkismo.net isimli sitenin editörleri arasında ve İşçi Kütüphanesi ve Müzesi Komitesi üyelerinden. Schmidt, Başka bir Gelecek konferansının ve Brezilya'da düzenlenen Latin Amerikalı otonom örgütler toplantısının düzenleyicileri arasında yer alıyordu.