ABD'den YPG'ye silah açıklaması: Geri alınmayacak, dağıtımına başlandı

ABD öncülüğündeki "IŞİD karşıtı" koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian, YPG'ye verilecek silahların dağıtımına başlandığı, bu silahların geri alınmayacağını söyledi.

ABD öncülüğündeki "IŞİD karşıtı" koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian, YPG'ye verilecek silahlara ilişkin konuştu.

NTV'de yer alan habere göre, Dorrian, YPG'ye verilecek silahlardan bir bölümünün hali hazırda ellerinde bulunduğunu ve dağıtıma başladıklarını belirti.

Gerekli ağır silahların sağlanmasından sonra Rakka operasyonuna girişileceğini söyleyen Dorrian, "Küçük ölçekli silahlar, zaman zaman koalisyon güçlerinin ve sahadaki ortaklarımızın yüz yüze kaldıkları tehditlere karşı kullanabilecek silahlardan, cephanelerden bahsediyoruz. IŞİD araçlara monte silahlar kullanıyor, bomba yüklü araçlar kullanıyor, zırhlı araçlar kullanıyor. Biz de bunlara karşılık verme yeteneği olan ağır makineli tüfekler, zırhlı araçları imha edebilecek kapasitede mühimmat ve silah sağlayacağız" dedi.

Albay Dorrian, "Bu silahlar havan topu da içeriyor mu?" sorusunu da, "Evet içeriyor" diye yanıtladı.

Dorrian, bu silahları geri almanın söz konusu olmadığını söyledi.

Dorrian, Türkiye-Suriye sınırında 'devriye' görevi yapan Amerikalı askerler bulunmasının yeni bir durum olmadığını da söyledi ve "Bunu yapmayı da sürdüreceğiz, ne sıklıkta yaptığımızı, ne zaman durduracağımızı da söylemeyeceğiz" dedi.