ABD'den yeni kurulacak Irak hükümetine destek açıklaması

Irak’ın yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih’i Bağdat'ta ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, ABD'nin yeni kurulacak hükümete 'her alanda destek olacağını' belirtti.

Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan üç gün süren Bağdat ziyaretinde Irak’ın yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e destek açıklamasında bulundu.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdülmehdi ile görüşen Sullivan, "ABD, Irak'ın ve kurulacak hükümetin her alanda destekçisi olacak" ifadelerini kullandıktan sonra yeni hükümeti oluşturma görevini üstlenen Abdülmehdi’ye tebriklerini iletti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve başta Irak olmak üzere bölgedeki durumun ele alındığı görüşmede ayrıca Irak'ın terörle mücadeledeki başarısının ardından ülkenin yeniden imarı konusunda verilen uluslararası desteğin devam etmesi konusuna değinildi.

Ziyaretin içeriği hakkında başka bir bilgi paylaşılmazken, Sullivan’ın Cumhurbaşkanı Berhem Salih, meclis başkanı Muhammed Halbusi ve eski Cumhurbaşkanı Haydar İbadi ile bir araya geldiği aktarıldı.

Irak’ta 2 Ekim’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı’na  Kürdistan Yurtsever Birliği’nin (KYB) adayı Berhem Salih seçildi. 58 yaşındaki Berhem Salih daha önce başbakan yardımcısı ve IKBY başbakanı görevlerinde bulunmuştu.