ABD'den 'Şengal' ve 'PKK' açıklaması: İster gönüllü, ister başka türlü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan R. Cohen, "Musul operasyonu bittiğinde bizimle birlikte hem Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) hem de Bağdat yönetiminin, PKK'yı Şengal'den çıkarma çabaları konusundaki özeninin arttığına şahit olacaksınız. Bu ister gönüllü şekilde, ister başka türlü olsun" dedi.

ABD'den PKK'nin kontrolündeki Şengal'e ilişkin açıklama geldi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan R. Cohen, Ortadoğu Enstitüsü'nün "ABD-Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler" başlıklı panelinde konuştu. Cohen "Musul operasyonu bittiğinde bizimle birlikte hem Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) hem de Bağdat yönetiminin, PKK'yı Şengal'den çıkarma çabaları konusundaki özeninin arttığına şahit olacaksınız. Bu ister gönüllü şekilde, ister başka türlü olsun" dedi.

'GEÇİCİ VE TAKTİKSEL...'

YPG'ye ilişkin de konuşan Cohen,“Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur. Çünkü Suriye’deki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rakka’nın kurtarılmasında önemli bir role sahip. YPG’yle ilişkimiz geçici ve taktikseldir” ifadelerini kullandı.