ABD'den İran'a yeni yaptırım paketi

ABD Hazine Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları'nın Besiç milislerini destekledikleri gerekçesiyle İran’da 20’den fazla banka ve şirkete yeni yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.

Dış Haberler

ABD’nin nükleer anlaşmasından çekilmesinin ardından gündeme getirmeye başladığı İran’a yönelik yaptırımlar devam ediyor. ABD Hazine Bakanlığı İran’da 20’den fazla banka ve şirketi hedef alan yeni yaptırım listesini açıkladı. Yaptırımın gerekçesi İran Devrim Muhafızları'nın Besiç milislerini desteklemeri olarak açıklandı.

YATIRIM, MÜHENDİSLİK, EMTİA...

Bakanlığın internet sayfasında yer alan duyuruya göre yaptırıma maruz kalan şirketler arasında Mellat Bank, Mihr İktisat Bankası, İran Traktör İmalat Şirketi ve İsfahan Mübarek Çelik Şirketi gibi yatırım, mühendislik ve emtia alanında ticaret yapan firmalar yer alıyor.

İKİNCİ PAKET 4 KASIM'DA

Mayıs ayında Nükleer anlaşması olarak da bilinen Geniş Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan (JCPOA)ayrılma kararı alan ABD, anlaşma ile ortadan kalkan İran’a yönelik uluslararası yaptırımları yeniden gündeme getirmişti. Diğer ülkelere yaptırımların yürürlüğe gireceği 4 Kasım’a kadar İran ile petrol ithalatını kesmesini isteyen  Washington, müttefiklerini “finansal tedbirler” ile tehdit ediyor.