ABD'den İran'a gizli mesaj: Anlaşmaya sizden çok ihtiyacımız var

ABD Başkanı Barack Obama, İran'a kişisel olarak gizli bir mesaj yolladı. Mesajda anlaşmaya kendilerinin İran'dan fazla ihtiyacının olduğu söylendiği iddia ediliyor.

Dış Haberler

İran haber ajansı FNA, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'a yolladığı mesajın içeriğine dair bir haber yaptı. Haberde, bir milletvekilinin kendilerini bilgilendirdiği söylenirken, farklı bir kaynaktan öğrenildiğine göre de mesajın Irak Başbakanı Haydar el Abadi tarafından iletildiğinin söylendiği bildiriliyor.

Mesajda, ABD ve Obama'nın anlaşmaya İran'dan daha çok ihtiyacı olduğunun vurgulandığı iddia edildi. Haberde, ABD'nin iki yüzlü davrandığı, kamu önünde yapılan açıklamalarla gizli mesajlar arasında büyük fark olduğu söylendi.

HALA YAPTIRIMLAR KALDIRILMADI

Özel mesajlarda İran'ın masaya oturması ve anlaşma yapılması için "saygılı talepler" yapıldığı, ancak medyanın ve halkın önünde İran'ın tehdit edildiği bildirildi. Tahran ve ABD, Çin, Fransa, İngiltere, Rusya, Almanya tarafından yapılan açıklamanın üzerinden üç ay geçmesine rağmen hala yaptırımların kaldırılmadığı, İran'dan ödün vermesinin istendiği de belirtildi.

İran'ın kalıcı bir anlaşma istediği vurgulanırken, İranlı yetkililerin ABD'nin yaptırımları durdurması gerektiğine işaret ettiği de vurgulandı.