ABD'deki ırkçı saldırıda kızını kaybeden anneden Trump'a: Affetmiyorum...

ABD'de faşistlerin saldırısında yaşamını yitiren Heather Heyer'ın annesi, Beyaz Saray'ın aramalarına yanıt vermeyeceğini ve Başkan Trump'a konuşmayacağını söyledi.

Dış Haberler

ABD'nin Charlottesville kentinde, ırkçılık karşıtı eylem sırasında beyaz üstünlükçü bir faşist aracıyla kalabalığın arasına girmiş, 32 yaşındaki Heather Heyer'ın ölümüne neden olmuştu. 

Heyer'ın annesi Susan Bro, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın, ırkçılık karşıtı eylemcileri faşistlerle bir tutan açıklamasından sonra, Trump ile konuşmayacağını söyledi.

Bro; "Üzgünüm, çocuğum hakkında söylediklerinden sonra, Başkan'la konuşmuyorum" dedi.

ABC'de katıldığı bir programda konuşan Bro, Beyaz Saray'dan gelen pek çok telefonu ilk olarak cenaze süreci nedeniyle kaçırdığını ve kızının adına bir vakıf kurmak için uğraşması nedeniyle meşgul olduğunu söyledi. Geçtiğimiz Perşembe günü haberlere bakana dek telefonları meşguliyeti nedeniyle yanıtlayamadığını belirten Bro, ardından haberlerde "Charlottesville'deki şiddet olaylarında her iki tarafın da sorumlu tutulduğunu, protestocuları eşitlediğini" gördüğünü söyledi.

Kızı Heather'ın Ku Klux Klan ve beyaz üstünlükçülerle eş tutulduğunu gördüğünü söyleyen Bro, Trump'ı hedef alarak; "Elimi sıkıp, üzgün olduğunu söyleyerek ellerini yıkayamazsın, bunu affetmiyorum" dedi.

'KONUŞMADAN ÖNCE DÜŞÜN'

ABC'deki röportajında Başkan'a bir mesajı olup olmadığı sorulan Bro; "Konuşmadan önce düşün" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü Lindsay Walters, Beyaz Saray'ın Başkan'ın anne Bro ile konuşması için "uygun" bir zaman belirlemek istediğini duyurmuştu. 

Trump Çarşamba günü attığı tweetinde, Heyer'ın "herkes tarafından uzun süre hatırlanacak,  gerçekten özel bir genç kadın olduğunu" söylemişti.

'ONU BÜYÜTTÜLER'

Heyer'ın ardından yapılan törende anne Bro, kızının Facebook hesabında paylaştığı "Öfkelenmiyorsanız, dikkat etmiyorsunuz demektir" sözlerini anımsattı ve insanları ayrımcılığa karşı dikkat kesilmeye, kızının ölümünün değerini bilmeye, bir amaç uğruna öldüğünü hissettirmeye çağırdı.

Bro, ayrımcılığa karşı ayağa kalkanları gözyaşı dökmeye değil bir arada durmaya davet etti ve şöyle dedi: "Çocuğumu susturmak için öldürmeye çalıştılar ama tahmin edin ne oldu: onu büyüttüler."