ABD'de polis sadece Mart ayında 115 kişiyi öldürdü

2014 yılının Mart ayından bu yana ABD'de polisin her ay öldürdüğü kişi sayısı 80 ila 115 arasında değişiyor.

Telesur'un killedbypolice.net adresi üzerinden yayın yapan takip kuruluşunun verilerine dayanarak yaptığı habere göre ABD'de polis sadece Mart ayı içerisinde 115 kişininin ölümüne neden oldu. Ölümlerden bir bölümü çatışma gibi durumlarda olmakla birlikte sayının önceki aylara göre ciddi bir artış gösterdiği belirtiliyor.

Şubat ayında 85 olan öldürme vakasının Mart ayında 115'e çıktığını kaydedilirken, geçtiğimiz yıl Mart ayında da 102 kişinin ABD'de polis tarafından öldürüldüğü belirtiliyor. Dolayısıyla geçen senenin Mart ayıyla yapılan bir karşılaştırma da polis tarafından öldürülen kişi sayısındabu yıl bir artışa işaret ediyor. 

Think Progress'e göre ABD'de polis tarafından öldürülen pek çok insanın akıl hastası ya da siyahi olduğu istatistiklerin açığa çıkardığı bir diğer olgu. 

Polisin öldürdüğü kişileri takip eden killedbypolice.net sitesinin altını çizdiği bir diğer önemli konu ise verdikleri sayıların basından derlenmiş olaylara dayanması. Zira ülke çapında resmi olarak polislerin karıştığı öldürme vakalarına dair merkezi kayıt tutulmuyor.