ABD'de nükleer santralde tünel hasarı: İşçiler tahliye edildi

Washington eyaletindeki Hanford Nükleer Sitesi'ndeki plütonyum taşıma tesisinde bir tünel zarar gördü, işçiler tahliye edildi.

Dış Haberler

ABD'nin Washington eyaletindeki Hanford Nükleer Sitesi'ndeki plütonyum taşıma tesisinde bir tünelin zarar görmesi sonucunda, işçiler bölgeden tahliye ediliyor. 

Binadaki işçilerin tahliyesi sağlanırken, yakın çevredeki diğer kişilerin, bir ulaşım tüneli duvarında hasar tespit edilmesi nedeniyle önlem olarak havalandırma sistemlerini kapatmaları emredildi.

Yerel medya, daha önce tünelin çöktüğünü bildirmişti.

Enerji Bakanlığı sözcüsü; "tünelin üstünü örten tabakada küçük bir batık olduğunu, ancak çökmediğini" belirtirken, "Bir sızma veya herhangi bir yaralanma raporu bulunmuyor" dedi.

İşçilere verilen uyarıların ihtiyati niteliğini vurgulayan sözcü, tesisin diğer bölümlerinde ya da çevredeki sivillerde çalışanlara yönelik daha geniş kapsamlı uyarı yapılmadığını söyledi.

Seattle'ın yaklaşık 170 mil (270 km) doğusunda, Columbia Nehri'nin güneydoğusunda, Federal hükümet tarafından işletilen şirket, 1940'lı yıllarda kurulmuş ve ilk nükleer bombada olduğu gibi diğer nükleer silahlarda da kullanılan plütonyumu imal etmiş olmakla anılıyor.

Hanford, işçi güvenliği ve devam etmekte olan temizleme gecikmeleri hakkında dava da dahil olmak üzere, eyalet ve yerel makamlar arasında bir tartışmaya ve çatışmaya konu oluyor.

Merkez, ABD'de en çok kirlilik saçan nükleer santral olarak medya raporlarında yer alıyor.