ABD'de liseye düzenlenen saldırıdan kurtulan öğrenci anlattı

ABD'de silahlı saldırı düzenlenen Parkland Lisesi öğrencisi Polina Oleynik, tanık olduğu saldırıyı anlattı.

soL HD

Güreş ve karma dövüş sanatlarında şampiyonluğu bulunan Rus güreşçi Aleksey Oleynik’in kızı Polina Oleynik, dün silahlı saldırının yaşandığı Parkland Lisesi’nde 11. sınıf öğrencisi. 17 kişinin hayatını kaybettiği Parkland saldırısı hakkında konuşan Oleynik, olayın yaşandığı dakikalara dair bilgi verdi.

Oleynik, olayın nasıl açıkladığını anlatırken, öğretmen ve öğrencilerin, uyarı alarmlarını tatbikat sandıklarını açıkladı. 

"İnsanlar yan binada silahlı saldırı olduğuna dair konuşmaya başladı. Birileri öldürülmüştü, durumun ciddi olduğunu anladık. İçeride panik yoktu, herkes bir şey söylemek için arkadaşlarına ve ailelerine ulaşmaya çalışıyordu" ifadelerini kullanan Oleynik, hayatını kaybedenleri de saldırganı da tanımadığını, okula bu senenin başında geldiği için okul hakkında çok bilgisinin olmadığını belirtti. 

Dün yaşanan saldırı bu sene içinde gerçekleşen 18. okul saldırısı ve 2012 yılında yaşanan 26 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise yaralandığı Sandy Hook İlkokulu saldırısından sonra en çok kaybın olduğu ikinci katliam olarak tarihe geçti.

Şüphelinin 19 yaşındaki Nikolas Cruz  olduğu ve daha önce okuldan uzaklaştırıldığı  ifade edildi. Cruz’un disiplin problemleri nedeniyle okuldan uzaklaştırıldığı, öğretmenlerin ise okul açısından tehlike yaratabileceğine dair yetkilileri uyardığı belirtildi.